Očuvali smo jedinstvo i autonomiju IZ-e u BiH

Očuvali smo jedinstvo i autonomiju IZ-e u BiH

Reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić danas je posjetio radio „BIR“ i gostovao u programu ove kuće. Tom prilikom Reisu-l-ulema se osvrnuo na proteklih dvadeset godina koliko je proveo na dužnosti Reisu-l-uleme.
Reisu-l-ulema je posebno podvukao osnivanje novih institucija Islamske zajednice, među kojima je i radio „BIR“ i njihov uspjeh, te da je sačuvano jedinstvo i autonomija Islamske zajednice u teškom periodu kroz koji je prolazila Islamska zajednica.

On je pozvao sve imame i druge u Islamskoj zajednici da, u povodu predstojećeg popisa stanovništva, objasne ljudima da je “naša nacionalnost Bošnjak, naša vjera islam i naš jezik bosanski. Time ćemo pokazati našu zrelost za izgradnju zdravoga društva ravnopravnih ljudi i građana u kojemu nikome neće biti tijesno. Islamska zajednica će, nadam se i u budućnosti raditi svoj posao i u budućnosti, kao dio umetta, univerzalne zajednice muslimana. Naš narod je pokazao da voli svoju vjeru. Mi mislimo da naša vjera nije upitna, ali se nadam da će ova generacija znati izgraditi naš nacionalni i državnički osjećaj koji nam nedostaje i koji nismo znali i mogli izgraditi”, istakao je, između ostaloga reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić u programu radija „BIR“.

Direktor radija „BIR“ Remzija Pitić je Reisu-l-ulemi, u ime kolektiva, uručio poklon u znak zahvalnosti za podršku tokom osnivanja i razvoja prvog radija Islamske zajednice.

(bir.ba)