Preporuka nasim clanovima i posjetiocima BIC Hamilton

Selamun alejkum braco i sestre,
 
Nadamo se da ste culi za nove proteste Oktobar 25, gotovo isti kao sto su bili “Milion March” Septembra 23.Radi se o protestima u vezi sa Indoktrinacijom Djece u Skolama.
 
Mi ispred DZO nase Zajednice zelimo da preporucimo nasim clanovima i posjetiocima u BICH sljedece:
 
– Mirni protesti su dozvoljeni posto je Kanada demokratska zemlja
– Mirni Protesti treba da ostanu “Mirni” sto znaci da se izbaci sve ne-islamsko, odnosno sljedece iz njih kao sto je nazalost radjeno Sep 23-eg:
 1. Fizicki napadi na Kontra-Protestore, Predstavnike Vlade, Politicare i Obezbjedjenje (Policiju)
 2, Verbalni napadi kao sto je psovanje, vrijedjanje zbog izbora koje kontra-protestori predstavljaju.
 3. Nositi transparente za znakovima izliva mrznje prema Kontra-Protestorima, Predstavnicima Vlade, Politicarima i Obezbjedjenju (Policiji)
 4. Pokazivati izlive mrznje bilo prema Kontra-Protestorima, Predstavnicima Vlade, Politicarima i Obezbjedjenju (Policiji)
 5. Ne ciniti nista sto bi prouzrokovalo izliv bilo kakvog nasilja.
 
Pored navedenog, takodje predlazemo da:
 
 1. Ne nasjedaju na povike drugih i pozive drugih da se sukobljava sa Kontra-Protestorima na bilo koji nacin pa makar i samim priblizavanjem njihovoj liniji.
 2. Da se udalje od onih koji ucestvuju u gore navedenim ne-islamskim aktivnostima i postupcima
 3. Da napuste Proteste ako se dese gore navedena ponasanja.
 
Islam je nenasilan i mi Muslimani probleme rjesavamo mirnim putem te  putem razgovora odnosno komunikacije sa predstavnicima vlade.
 
Kao sto smo svi upoznati iz prethodnih poruka, mi smo uradili neke korake ispred nase zajednice a namjeravamo sa ostalom Bracom i Sestrama da ucestvujemo u zajednickom djelovanju gdje cemo traziti sastanak sa Direktorom HWDSB u Hamiltonu prvo, gdje cemo iznijeti nase zahtijeve.
 
Svi smo odgovorni za nase postupke i niposto ne smijemo dozvoliti da gore navedeni postupci dovedu u pitanje slobodu nase vjere u Kanadi jer to mnoge Grupe imaju za cilj a mnogi od nas  nasjedaju. Boriti se moramo ali na nacin gdje Islam ostaje svijetlog obraza.
 
Postoje mnoge druge opcije na stolu takodje na kojima ce MCGH (Muslim Council of Greater Hamilton kojeg smo mi clanovi) raditi a o kojima cete biti obavjesteni.
 
Dzematski Odbor BICH