9. januar: Dan istine o genocidu nad Bošnjacima BiH

AKADEMIJA POVODOM 9. JANUARA, DANA SJEĆANJA NA POČETAK GENOCIDA U BIH

Bošnjački islamski centar Hamilton i Institut za istraživanje genocida Kanada pozivaju sve prijatelje istine o agresiji i genocidu u BiH i pravde za žrtve tih zločina na Akademiju povodom obilježavanja devetog januara, Dana početka genocida u BiH. Akademija će se održati u subotu 07. 01. 2017. sa početkom u 7 sahata poslije podne u prostorijama BIC Hamilton na adresi: 202 Barton Street, Stoney Creek, Ontario L8E 2K2, Canada

Dođite da se sjetimo zločina agresije i genocida u BiH, največih zločina poslije holokausta u Evropi. Dođite da proslavu 9. januara kao dana genocidne tvorevine zajednički proglasimo neustavnim, štetnim za građane i narode u BiH, ponižavajućim za stotine hiljada žrtava i svijedoka agresije i genocida, nepravednim za sve prijatelje istine i pravde u svijetu.

Dođite da još jednom podsjetimo svijet da se 9. januar vezuje za agresiju, genocid, kulturocid, ekocid, etnocid, urbicid, elitocid, mućenja u koncentracionim logorima smrti, masvna silovanja, masovna i nasilna protjerivanja i masovna uništenja, privrednih, kulturnih i duhovnih dobara u BiH.

Dođite da svojim prisustvom još jednom potvrdimo činjenicu: Sve relevantne naučno istraživačke institucije u svijetu prihvataju historijski utvrđene pravne i naučno istraživačke činjenice da su temelji entiteta Republika Srpska: agresija, genocid, zločini protiv čovječnosti i ratni zločin.

BIC Hamilton