Večer sa Fikretom Hodžićem

U organizaciji Bošnjačkog islamskog centra Hamilton, a pod pokroviteljstvom Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike, Instituta za istraživanje genocida, Kanada i Kulturne zajednice Bošnjaka Preporod organizuje se promocija  knjige Fikreta Hodžića “I ja sam iz Srebrenice”. Promocija će se odžati u nedelju 13. novembra 2016. godine sa početkom u 7 sahata poslije podne u prostorijama našeg centra.

 
Fikret Hodžić je član Internacionalnog ekspertnog tima Instituta za istraživanje genocida Kanada {IGK}. Njegova knjiga je na tragu osnovne misije IGK, a to je istina i pravda kao najbolji put sigurne budućnosti ne samo BiH, već i Svijeta.  Poznati TV voditelj Fikret Hodžić preživio je genocid u Srebrenici, ali kad je s majkom i desetomjesečnim bratom napuštao svoj rodni grad za sobom je ostavio oca Ibrahima, čije posmrtne ostatke nikad nije uspio naći. Bol koju nosi duboko u sebi pretvorio je u knjigu “I ja sam iz Srebrenice”, koja će uskoro biti predstavljena u Kanadi. Od pada Srebrenice 1995., Fikretov otac se još vodi kao nestao, a njegovi posmrtni ostaci još nisu pronadjeni, niti spušteni u kabur. Ova knjiga je mezar njegovom rahmetli ocu.

 
Bošnjačkom islamskom centru Hamilton  je cilj da se knjiga “I ja sam iz Srebrenice”, koju nazivaju draguljem književnog dodatka, nađe u rukama što većeg broja Bošnjaka. Ona predstavlja još jednu u nizu biografskih priča preživjelih genocida nad Bošnjacima u Srebrenici, a koja izaziva bolna sjećanja i podstiče na nezaborav. Zato vas pozivamo da svojim prisutvom na našoj promociji date svoj doprinos pobjedi istine i pravde u ime bolje budućnosti nas i posebno naše djece.

Pored ostalih o knjizi Fikreta Hodžiće će govoriti profesor Emir Ramić Direktor Instituta za istraživanje genocida, Kanada.

 
Bošnjački islamski centar Hamilton