JOŠ JEDNO USPJEŠNO DONATORKO VEČE

Reci: Gospodar moj daje obilnu opskrbu onome kome hoće od robova Svojih, a kome hoće uskraćuje; što god vi udijelite, On će to nadoknaditi, On najbolje opskrbljuje.(Sebe’, 39)

U subotu 02.marta u samo par sahati, na briljantno organiziranoj donatorskoj večeri,džematlije Bošnjačkog Islamskog Centra Hamilton, svojim novčanim prilozima prikupili su $271 500 dolara za izgradnju nove džamije.
Mnogobrojni dobri i plemeniti Bošnjaci iz Hamiltona i okoline, zajedno sa svojom bračom, muslimanima koji žive u Hamiltonu i okoloni svojim prisustvom i velikodušnošću uveličali su divnu donatorsku noć organizovanu od strane Bošnjačkog Islamskog centra Hamilton povodom prikupljanja sredstava za izgradnju prve Bošnjačke džamije u Hamiltonu. Atmosfera je bila na zavidnom nivou, organizacija besprijekorna a to se može zahvaliti vrijednim džematlijama i džematlijkama koji su uložili mnogo truda i znanja da veče 02. Marta 2013 godine ostane zapamćeno kao veličanstveno veče dobrote Bošnjaka i muslimana ali i svejsnosti o pripadnosti i momentalnoj potrebi podrške izgradnji džamije.

Dr. Aras Konjhodžić je uspješno vodio donatorsko veče i motivirao ljude da darežljivo doniraju novac za džamiju.

Svojim mnogobrojnim dolaskom na donatorsko veče članovi Bošnjačkog islamskog centra Hamilton su potvrdili svoju rješenost da izvrše Allahovu počast, da izgrade džamiju. Tako su još jednom potvrdili da žele da naša djeca budu više vezana za džamiju, da našoj djeci obezjbjede mjesto okupljanja u sigurnoj i pozitivnoj atmosferi, da našu djecu odgoje u našem tradicionalnom duhu i karakteru, da vole da naša djeca budu odgojena u Islamskom duhu, da žele izgraditi centar svih naših aktivnosti i okupljanja te da iz našeg budućeg centra stasaju osobe koje će imati značajan uticaj na budućnost naše nove domovine.

Ova divna donatorska noć je pokazala da želimo bolje sutra za nas i naše buduće generacije.

Neka Uzvišeni Allah blagoslovi sve učesnike ove donatroske večeri i da im bezgranične nagrade na ovom svijetu kao i na ahiretu.