Akademija: “9. januar 1992 – dan početka genocida u BiH˝ 

Akademija: “9. januar 1992 – dan početka genocida u BiH˝ 

U organizaciji BIZ “Gazi Husrev Beg”, Toronto i pod pokroviteljstvom Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike i Instituta za istraživanje genocida Kanada organizuje se tradicionalna Akademija bosanskohercegovačkih građana koji žive u Kanadi povodom obilježavanja 9. januara, Dana početka genocida u BiH. Akademija će se održati u subotu 13. 01. 2018. sa početkom u 7 sahata poslije podne u prostorijama BIZ “Gazi Husrev Beg”, Toronto
Dođite da se sjetimo zločina agresije i genocida u BiH, največih zločina poslije holokausta u Evropi. Dođite da 9. januara kao dana genocidne tvorevine zajednički proglasimo neustavnim, štetnim za građane i narode u BiH, ponižavajućim za stotine hiljada žrtava i svijedoka agresije i genocida, nepravednim za sve prijatelje istine i pravde u svijetu.

Dođite da još jednom podsjetimo svijet da se 9. januar vezuje za agresiju, genocid, kulturocid, ekocid, etnocid, urbicid, elitocid, mućenja u koncentracionim logorima smrti, masvna silovanja, masovna i nasilna protjerivanja i masovna uništenja, privrednih, kulturnih i duhovnih dobara u BiH.

Dođite da svojim prisustvom još jednom potvrdimo činjenicu: Sve relevantne naučno istraživačke institucije u svijetu prihvataju historijski utvrđene pravne i naučno istraživačke činjenice da su temelji entiteta RS: agresija, genocid, zločini protiv čovječnosti i ratni zločin.
Poštovani građani BiH u Kanadi pozovamo vas da na dostojanstven način što masovnije obilježimo 9. januar Dan početka genocida u BiH.