OKRUGLI STO I PREDAVANJE ZA ŽENE

POZIV ZA OKRUGLI STO I PREDAVANJE ZA ŽENE – SPECIJALNI GOST AIŠA-HANUMA PURAK
U organizaciji Bošnjačkog islamskog centra Hamilton u subotu 3. decembra ove godine sa početkom u 3 sahata poslije podne održava se predavanje i druženje sa gošćom iz Rochestera, muallimom Aiša-hanumom Purak.

  1. Od 3 poslije podne do 5 poslije podne (od ikindije do akšama) Okrugli sto na temu: “Uloga žene u očuvanju i jačanju porodice i bošnjačke tradicije, kulture, duhovnosti u dijaspori.” Okrugli sto je otvorenog tipa te na njemu mogu prisustvovati svi zainteresovani.
  2. Od 5 poslije podne (iza akšama) večera, predavanje i diskusija sa ženama. Ovaj dio je isključivo predviđen za žene.

Nemojte propustiti ovu ne tako čestu priliku za specijalno žensko druženje s korisnim islamskim sadržajem! Dođite u što večem broju i naučite od naše Aiša-hanume.

Aiša-hanuma Purak, je rođena u Željeznom Polju gdje stiče svoje osnovno obrazovanje dok svoj islamski nauk dobija u Gazi Husrev-Begovoj medresi u Sarajevu. Visoko obrazovanje stiče u Ročesteru, na državnom Univerzitetu, State University of New York at Brockport, iz oblasti Informatika. Ove godine konačno završava svoje studije i stiče titulu Magistra iz oblasti Historije.
BIC Hamilton