Mekteb i škola bosanskog jezika

POZIV BOŠNJAČKOG ISLAMSKOG CENTRA HAMILTON ZA UPIS U MEKTEB I ŠKOLU BOSANSKOG JEZIKA U NOVU ŠKOLSKU GODINU

Poštovani roditelji,

Cijenjeni učenici,

Mekteb i Bosanska škola su zasigurno jedni od najbitnijih aktivnosti Bošnjačkog islamskog centra Hamilton. Očuvanje i jačanje naše vjere i bošnjačkog identiteta, kulture i običaja se započninje od kuće, preko društva vaše djece, te na kraju preko naše zajednice. Vjerska islamska svijest i  bosanski jezik su čvrsti i bitni temelji za očuvanje naše omladinu, te budućnosti naše zajednice. Sa islamom i bosanskim jezikom odgajamo kako našu djecu tako i osiguravamo stabilniju budućnost naše zajednice.

Misija Bošnjačkog islamskog centra Hamilton se pored ostalog zasniva i na očuvanju naše mladosti putem upoznavanja sa islamom i bošnjačkom tradicijom, historijom, kulturom i jezikom. U svemu ovome nam možete pomoći i vi – roditelji. Počnite više komunicirati sva vašom djecom u lijepom bosanskom jeziku. Učite vašu djecu našoj lijepoj vjeri. Objasnite im neke običaje. Tu naš rad postaje lakši i mnogo ozbiljniji.

Mi ćemo se truditi da očuvamo povjerenje roditelja, koji su već uz mekteb i Bosansku školu, kao i da stekenemo povjerenje novih roditelja, a time i nove učenika. Zato, ne ustručavajte se da nam se obratite sa prijedlozima, kritikama, komentarima. Ovo je vaš mekteb i vaša Bosanska škola, jer bez vas mekteb i Bosanska škola gube svaki smisao. Budite dio mekteba i Bosanske škole – budite dio naše zajednice.

Ovom prilikom vas pozivamo da upišete svoje djete u mekteb i Bosansku školu u 2015-2016 školskoj godini. Upis će se izvršti u nedelju 06. septembra 2015. godine u periodu od 11:30 do 2: 00 p.m. u prostorijama Bošnjačkog islamskog centra Hamilton.

Sretno i mnogo uspijeha u novoj školskoj godini!

Izvršni odbor Bošnjačkog islamskog centra Hamilton