Mladi Bošnjak završio memorisanje Kur’ana Časnog u St. Louisu

Mladi Bošnjak završio memorisanje Kur’ana Časnog u St. Louisu

Zulkarnejn Kunić, sin imama u Bosanskom Islamskom Centru u St Louisu Enver ef Kunića i njegove hanume Jasmine Kunić, je završio memorisanje Kur’ana Časnog u petak 7. novembra, 2014. g (14. muharrema, 1436 h.g.).

Zulkarnejn je rođen u Americi 2002. godine,  kao i mnogo druge naše bošnjačke djece na ovim prostorima. Za memorisanje mu je trebalo dvije godine, a to je urađeno kroz Dar-ul-Kur’an Foundation koja djeluje u sklopu Dar-ul-Islam džamije u St Louis, Missouri. Uporedo sa memorisanjem Kur’ana, Zulkarnejn je uspješno završio 5. i 6. razred kroz program kućnog školovanja.

Zulkarnejn će se, ako Bog da, u narednom periodu pripremati kako bi u budućnosti izašao pred komisiju za hifz Islamske Zajednice Bosne i Hercegovine kako bi dobio i zvanično zvanje Hafiza Kur’anul – Kerima od strane Islamske Zajednice Bosne i Hercegovine.

Naše iskrene čestitke Zulkarnejnu i njegovim roditeljiima na dosadašnjem trudu, a Zulkarnejnu želimo sve najbolje da uspije u izlasku pred komisiju IZ BiH i krunisanju svog memorisanja Kur’ana.