Opšti izbori 2014. godine – Prijavite se!

Poštovani predstavnici bošnjačkih i bosanskohercegovačkih organizacija u Kanadi

Opšti izbori 2014. godine – Prijavite se!

Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike, ogranak za Kanadu {KBSAK} i Institut za istraživanje genocida, Kanada {IGK} žele obavijestiti sve građane i građanke Bosne i Hercegovine koji se nalaze u Kanadi da je Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine 15. maja raspisala izbore koji će se održati 12 oktobra ove godine. Do 27. jula traje registracija birača za glasanje putem pošte.

Građani i građanke Bosne i Hercegovine koji se nalaze u Kanadi, a na dan Općih izbora 2014. godine se neće nalaziti u mjestu prebivališta u Bosni i Hercegovini, imaju mogućnost da se popunjavanjem PRP-1 obrasca prijave za glasanje putem pošte. Popunjen i skeniran obrazac, zajedno sa kopijom potrebne dokumentacije (za lica sa privremenim boravkom izvan BiH – kopijom važeće lične karte/vozačke dozvole/pasoša BiH, za izbjegla lica – uvjernjem o državljanstvu Bosne i Hercegovine i dokumentom države domaćina kojim se potvrđuje identitet), možete poslati na e-mail adresu: prijavapp@izbori.ba. Rok za prijavu je 29.07.2014. godine.
Na kraju ove poruke  možete pogledati vodič za prijavu birača za glasanje izvan Bosne i Hercegovine za Opšte izbore u Bosni i Hercegovini 2014. godine, te obrazac PRP-1 u kojem je potrebno popuniti sve podatke o biraču, kao i adresu na koju će biti dostavljen materijal za glasanje u oktobru, dok će onima koji su do sada glasali na izborima Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine proslijediti obrazac PRP-2.

Vodić za glasanje

Više: Vodic_2014-bos

Obrazac PRP-1

Više: PRP_1-BH_Obrazac_za_glasanje_izvan_BiH-bos1