Zabrana ezana na Kosovu

Skupština Kosova usvojila zakon o zabrani ezana! Srbi glasali protiv

Skupština Kosova je u četvrtak usvojila Nacrt zakona o zaštiti od buke u kome se ezan i crkvena zvona navode kao izvori buke u životnoj sredini, izvijestili su kosovski i regionalni mediji.

De facto, zakon zabranjuje učenje ezana sa razglasa, i ovo je finalna faza u procesu zabrane ezana na Kosovu. Podsjetimo da je ranije Skupština Kosova usvojila zakon kojim se zahtijevalo od vjerskih lica da utišaju zvuk ezana, kako ne bi “uznemiravao građane”. U četvrtak je ezan u potpunosti zabranjen, čime su parlamentarci ispunili još jedan zahtijev svojih nadređenih iz svjetskih centara moći!

Muslimani na Kosovu sada žive u nevjerici: šta je sljedeće!? Koja je sljedeća svetinja islama koja će biti pregažena od strane sekularnih terorista u Skupštini Kosova? Možda zabrana javnog nošenja hidžaba, nakon što je zabranjeno nositi ga u školama, jer hidžab šalje “negativnu poruku” modernom svijetu? Ili možda zabrana obavljanja namaza u džamijama, “kako se ne bi remetio red i mir ispred javnih objekata”?

Šta će sve ljudi sa muslimanskim imenima sutra zabraniti od islama, građani Kosova još uvijek nagađaju, a mnogi su u javnosti ispoljili svoje negodovanje.

Ono što je još više ogorčilo stanovnike Kosova jeste i činjenica da su svi srpski parlamentarci u Skupštini Kosova glasali protiv ovog zakona! Tako, na primjer, dok je Jakup Krasnići glasao za zabranu ezana, dotle je Petar Miletić glasao protiv!!!

(Sandzakpress.net)