Prešli na islam prvog dana ramazana

Norveška porodica prešla na islam prvog dana ramazana

Priča počinje kada je porodica posjetila Marmaris regiju u Turskoj za vrijeme odmora. Porodica se sastoji od roditelja Nyman (majka, 34), njezinog supruga Frode (31) i troje djece. Tokom obilaska centralne džamije oni su bili iznenađeni i zapanjeni učenjem Kur-ana, koji je uveliko inspirisao svakog člana porodice.

Porodica je bila izuzetno ganuta te su nastavili slušati učenje imama tokom narednih 20 minuta. Porodica je, dirnuta zvucima učenja, bila nestrpljiva da sazna više. Tražili su od imama da im kaže više o ovoj vjeri. Slušajući imama i kroz dalje istraživanje ove vjere odlučili su ništa manje nego da izaberu islam kao svoju vjeru.

Linda Nyman je izjavila: “Bilo je tako lijepo da smo se našli u džamiji slušajući Kur an. Suze su počele teći iz naših očiju. Jas am pronašla neki mir u sebi, osjetila sam se olakšano i oslobođeno. Ja sam vrlo sretna što sam izabrala islam!”

Pomoćnik muftije za pokrajinu Mulga, Hussain, izjavio je da je porodica došla u ured da obznani svoje prihvatanje islama, nakon što su bili oduševljeni slušanjem Kur ana.

Nakon prelaska na islam, porodica se sama odlučila za nova imena. Otac Frode promijenio je ime u Alija, dok je njegova supruga uzela ime Aiša za svoje novo ime. Troje djece je odabralo sljedeća imena “Ayhan”, “Asmae” i “Alif”!

Neka Allah dž.š. pomogne ovu porodicu da postanu čvrsti vjernici te da im podari iman i takvaluk, amin!

Prevod i obrada: Akos.bA