Završetak mekteba i škole bosanskog jezika

U povodu završetka nastavne godine mekteba i škole bosanskog jezika u Bošnjačkom islamskom centru Hamilton u nedelju 17. 06. 2012 sa početkom u 11:30 organizuje se prigodna svečanost. Imam i nastavnik škole bosanskog jezika će podijeliti svjedočanstva o uspješno završenoj mektebskoj nastavi i školi bosanskog jezika.

Pozivamo sve roditelje i sve članove naše zajednice da dođu na ovu važnu manifestaciju koja se već desetu godinu organizuje u našem centru.

Izražavamo duboku zahvalnost roditeljima i prijateljima mekteba i škole bosanskog jezika koji su kontinuirano svojim interesovanjem i finansijskim angažmanom pomogli ovaj važan segment aktivnosti našeg džemata.

Svakom imamu i nastavniku treba pomoć roditelja da ne bi bio sam i bez korisnih sugestija. Svakom imamu i nastavniku treba svestrana podrška džematskog odbora i šire zajednice kako bi  mogli realizirati planirani nastavni plan i program i kako bi mogli ostvarivati zavidne rezultate.

Rezultati mekteba i škole bosanskog jezika potvrđuju razvijanje zdrave atmosfere u kojoj će naša djeca sticati znanja o svojoj vjeri, historiji, tradiciji kulturi, jeziku, naciji, domovini.