Festival Bosanskog folklora Sjev. Amerike!

Velika Sjevernoamerička smotra Bosanskog Folklora 8. oktobar – Hamilton , Ontario

HAMILTON: 8. Oktobar, 2011., održat će se velika smotra Bosanskog Folklora Sjeverne Amerike u Hamiltonu, Ontario.

Veće folklora zakazan je u Rennaissance Banquet Hall na 2289 Barton Street East u Hamiltonu, sa počtkom u 18:00 sati se održati prvi službeni festival Bosanskog Folklora Sjeverne Amerike koji ima za cilj promociju Bosanskog – Bosnjačkog folklora i kulturne tradicije Bosanskih nacionalnih igara te promociju druženja i poboljšanja suradnje među kulturno-umjetničkim društvima u Kanadi i USA, kao i širenju poznanstva i prijateljstva Bosanske djece i odraslih u Sjevernoj Americi.

Učešće na festivalu su za sada potvrdili folklorni ansambli iz Kanade, iz gradova: Qttawa,Toronto,Windsor i Hamilton, kao domaćin ovog festivala, te ansambli iz Sjedinjenih Američkih Država – Chicago, Grand Rapids, Detroit sa tri folklorna ansambla te Charlotte, a u toku su pregovori sa ansamblima iz New York, St. Louisa te Waterloo-a.

Velika vjerovatnoća je da će se na jednom mjestu naći deset ili više Bosanskih folklornih društava, stoga, ovaj događaj predstavlja istorijski momenat za Bosansku kulturu i tradiciju na nivou Sjeverne Amerike.

Uz bogat kulturno – umjetnički program koji će nuditi veliki broj igara, spletova te originalnih koreografija, u zabavnom dijelu programa goste će zabavljati legendarni Jasmin Geljo poznat kao Mima Šiš/Roki iz kulturne predstave AUDICIJA, te Šekib Mujanović, vjerovatno danas najperspektivniji i najpopularniji mladi BH folk pjevač koji će ovom prilikom predstaviti svoj novi album “Poželim”.

Karte su $ 40.00 za odrasle, $ 20.00 za djecu od 12 do 18 godina a za djecu ispod 12 godina ulaz je besplatan, a kupljena karta ukljućuje večeru. Za više informacija nazovite Enu Čauševića na 1 (905) 648-7171 te Suada Hotića na 1 (905) 388-2145.

Više informacija isto možete pročitati na web stranici KUD “Bosna u Srcu”: www.bosnausrcu.ca